RSS

Bujur Munding

15 Okt

Jono nuju maku imah… ee curukna kalah ka pekprek ku palu… Saur dodoy, “asupkeun kanu bujur munding hayang cageur mah, rangda Oneng bogaeun anu munding bikangna…”. Jono,”bener doy? cik ah urang ka si oneng heula.”

“Neng, bade nambut bujur munding yeuh, curuk abdi ka pekprek ku palu…”. Oneng nyarios,”Mangga kang, tah mundingna aya di gigir rompok.” Jono.” Slep jesssss, ah bener ceuk si dodoy, sakti oge tah bujur munding”. “Neng, atos hatur nuhun”. Saur Oneng.”Sami-sami kang”.

Poe Kadua, si ontohod teh, ka pekprek deui curuk si Jono ku palu. “Cik atuh lu, tingalikeun ari aing keur gawe teh…., nyeri nyaho!”. Leos weh si Jono teh ka rompok rangda Oneng. “Neng, abdi bade nambut bujur munding, ieu curuk abdi kaprkprek deui”. Oneng :”Mangga kang, eta aya digigir bumi mundingna”. “Slepp Jossss, cageurrr siah….”.kitu saur Jono teh.

Pas poe ka tilu, si Jono keur maku pager. “Jelegurrrrr!!!!!”, ujug-ujug aya gelap nyamber diluhur, saking rewasna eta palu jadi nenggar deui kanu curuk, nyaba diteraskeun ku hujan deui… barakatak weh lumpat si Jono ka tempat rangda Oneng rek ngiuhan bari jeung ngubaran curukna. “Neng… neng… punteun yeuh akang bade nambut bujur munding, curuk akang kapalu ku gelap eh… ka palu pas aya gelap”. Teu paruguh si Jono nyarios jeung gebret weh hujan beuki badag harita teh. “Mangga kang, teras weh ka pengekeur….”.

Jono :”Sleppp Jesssssss”….

Oneng :”Kang eta mah sanes bujur munding….”. Saur Oneng ngaharewos.

Jono :”Ah neng, wios weh da ieu oge sanes curuk…..”

 
Tinggalkan komentar

Ditulis oleh pada Oktober 15, 2008 in Omez

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: